#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

NOTÍCIES

I ara quŔ? (compensats)
17-05-2017 09:40 per Sergi Vargas Carrasco Etiquetes: Noticia, Primera Catalana, Segona Catalana, Tercera Catalana, Quarta Catalana, #1cat, #2cat, #3cat, #4cat
Imagen no disponible

Foto d'arxiu // Sergi Vargas Carrasco

 

 

 

 

Amb el descens del CE L'Hospitalet, afegint-se als de l'AE Prat i del RCD Espanyol B, es completa el quadre final de descensos catalans de Segona Divisió B a Tercera Catalana. A més de comportar el descens per arrossegament de tres equips de Tercera Divisió a Primera Catalana, les conseqüències sobre el futbol territorial són directes des de la Primera Catalana i, a partir d'aquí, proporcional segons la demarcació.

 

L'èxit dels equips catalans immersos en les promocions d'ascens a Segona Divisió B, Olot, Peralada, Terrassa i Vilafranca, pot reduir, compensar o, en el cas d'un màgic ple amb els quatre ascensos, deixar en l'oblit dels actuals equips perjudicats.

 

 

 

 

 

PRIMERA CATALANA

 

 

A Primera Catalana, ja definitivament i a falta de possibles compensacions, baixaran els 9 equips que el pla de competició estableix, és a dir, els classificats en el lloc 18è, 17è, 16è, 15è i el pitjor 14è dels dos grups, a més de tres equips afegits per culpa dels descensos de Segona Divisió B, com hem dit, a expenses de possibles compensacions per part dels clubs de Tercera Divisió immersos en la fase d'ascens.

 

Cal recordar que cal veure el coeficient de punts entre els dos grups ja que aquesta temporada el Jesús i Maria, retirat a #1cat2, ha deixat aquest grup amb 17 equips.

 

Baixarien de Primera a Segona Catalana aquests 9+3 equips (millor 14è i els dos 13ens): 

 

#1CAT1 

 

13è: CD MASNOU (millor 13è, arrossegat) 

14è: SANT CUGAT FC (millor 14è,  arrossegat) 

15è: UE TONA

16è: RIPOLLET

17è: UE AVIÀ 

18è: FP HERMES 

 

#1CAT2

 

13è: VILASECA (pitjor 13è, arrossegat)

14è: VILANOVA (pitjor 14è)

15è: SUBURENSE

16è: RUBÍ (ja és matemàtic)

17è: MORELL (ja és matemàtic)

18è: JESÚS I MARIA (retirat)

 

 

A hores d'ara, i ja sabent que es produiran tres descensos compensats a Primera Catalana, les demarcacions de Girona i Lleida quedarien lliures de descensos provincials a les categories inferiors, situació totalment contrària a la que es viu a Barcelona i Tarragona.

 

Barcelona manté 9 descensos de Primera a Segona Catalana, fet que només podrien quedar compensats, com a màxim, en un total de sis, amb els ascensos dels campions (3 equips: #2cat2, #2cat3 i #2cat4) i dels tres sotscampions, sempre que no s'enfrontessin entre ells segons el sorteig. Per tant, podrien quedar tres descensos sense compensar, és a dir, tres de Segona a Tercera Catalana i tres més de Tercera a Quarta Catalana. Tot això, sempre a falta dels possibles ascensos d'Olot, Peralada, Terrassa i Vilafranca.

 

 


 

Girona, sense descensos

 

Amb la darrera victòria del Girona B al camp del CF Mollet, la demarcació gironina queda quasi totalment salvada ja que el filial gironí s'assegura quedar, com a mínim, a la 14a posicio.

 

 

#2CAT1

 

Descensos obligatoris: 18è, 17è, 16è i 15è (4 equips)

Campdevànol (matemàtic), Anglès (matemàtic), Base Roses i Blanes

 

#3CAT15/#3CAT16/#3CAT17

 

Descensos obligatoris: els tres 18ens, els tres 17ens i el pitjor 16è (7 equips)

Cabanes, P.B.Lloret de Mar, Les Planes; Viladamat, Breda, Les Preses; Sant Miquel Fluvià

 

UE Tossa i UE Caldes, aquest últim com a millor sotscampió, ja han assolit l'ascens a Segona Catalana. Porqueres i Marca de L'Ham serien els altres dos campions de lliga i acompanyarien el Tossa a la Copa Catalunya Amateur. El Llançà, que ja s'ha assegurat disputar la promoció, se les veuria ara amb el Quart, després del darrer empat del CF Sant Jaume de Llierca amb el Celrà, que ha fet perdre el 2n lloc als santjaumins. 

 

Cal recordar que en cas de l'ascens del sotscampió de Segona Catalana -Bosc de Tosca- es produiria l'ascens per compensació del perdedor de la promoció de Tercera a Segona Catalana i l'ascens del millor 3r dels grups de Quarta Catalana, el CE Sant Esteve d'en Bas.

 

A Quarta Catalana, ja es coneixen els vuit equips que han assolit l'ascens a Tercera Catalana: UE Osor, Ripoll, La Batllòria, At. Hostalric, Pontenc, Salt Coma-cros, Garriguella i Vila-sacra. En el cas del Garriguella, el club altempordanès ja ha anticipat la seva intenció de renunciar a la categoria de Tercera Catalana. Per tant, fins i tot el 2n millor 3r dels grups de Quarta Catalana podria ser beneficiat per un ascens compensat o, com acostuma a passar durant l'estiu, per alguna renúncia, retirada o vacant a Tercera Catalana.

 

COEFICIENTS 3RS DE QUARTA CATALANA:

 

2,46 definitiu= CE Sant Esteve d'en Bas

2,06 provisional= Portbou (no ha acabat la lliga, falten dues jornades)

2 definitiu= CF Sils

1,96 definitiu=FC Sarrià de Ter

 

 

 


 

 

Tarragona manté un futur complicat

 

Com passa a Girona, l'ascens de cinc equips de Tercera Catalana a Segona Catalana substitueixen les places que deixen lliures el campió, actualment Tortosa, i els últims quatre classificats, que baixen directament a un dels tres grups de #3cat. Només l'ascens del sotscampió, a hores d'ara UE Valls, compensaria un dels descensos de Primera Catalana.

 

De moment, comptem el descens del Jesús i Maria a Segona Catalana tot i que el club deltebrenc havia manifestat la seva intenció de no participar en aquesta categoria. En cas de confirmar-se aquest fet, quedaria directament salvat un dels equips implicats en els compensats de Segona a Tercera Catalana, que seria a hores d'ara el Segur, actual 12è classificat.

 

#2CAT6

 

Descensos obligatoris: 18è, 17è, 16è i 15è (4 equips)

Salou, La Riera, El Catllar i At.Roda de Barà

Possibles descensos arrossegats: 14è, 13è, 12è

Torredembarra, Batea, Segur.

 

#3CAT1/#3CAT2/#3CAT3

 

Descensos obligatoris: els tres 18ens, el 17è de #3cat1 i el pitjor 17è de #3cat2 o #3cat3 (5 equips)

Jesús i Maria B, Spo Granada de Reus i Morell B (retirat); Flix; Cunit (retirat)

Possibles descensos arrossegats: millor 17è de #3cat2 o #3cat3, dos pitjors 16ens

At.Mont-Roig, Pla de Santa Maria, Porrera

 

 


 

Lleida respira després del triomf alpicatí

 

 

La demarcació de Lleida agafa aire gràcies a la crucial victòria del darrer cap de setmana aconseguida per l'Atlètic Alpicat al camp del CF Vila-seca. Amb aquesta situació, i amb el FC Borges a una sola victòria d'assolir el campionat de Segona Catalana, l'actual 2n classificat, Tàrrega, en cas de pujar a Primera Catalana aportaria un ascens compensat de Tercera a Segona Catalana (el perdedor de la promoció) i del millor 3r de Quarta Catalana.

 

El CF Agramunt ha caigut a la plaça de descens directe a Tercera Catalana després de la victòria del CF Palau d'Anglesola al camp del CF L'Albi.

 

#2CAT6

 

Descensos obligatoris: 18è i 17è (2 equips)

Balàfia i CF Agramunt

 

 

#3CAT13/#3CAT14

 

Descensos obligatoris: els dos 18ens i el pitjor 17è de #3cat13 o #3cat14 (3 equips)

(18ens retirats abans de començar la temporada), Rialp (pitjor 17è).

 

 

Quant als ascensos per compensació, si es produeix l'ascens del sotscampió de #2cat5 es produirà: 

 

-l'ascens del perdedor de la promoció de #3cat a #2cat (Térmens-Vallfogona, actualment)

-l'ascens del millor 3r de #4cat21 i #4cat22: CF Barbens

 

Aquest supòsit, amb un possible ascens de Tercera a Segona i de Quarta a Tercera, es donaria sempre i quan l'Atlètic Alpicat no baixi a Segona Catalana. 

 


 

Barcelona, punt calent dels compensats

 

La situació actual a Primera Catalana manté els 9 descensos barcelonins a la Segona Catalana, amb la qual cosa s'haurien de compensar les places de descens amb els possibles ascensos dels tres sotscampions de #2cat. És a dir, com a màxim, es podrien compensar sis descensos sempre que els sotscampions no acabin aparellats en alguna promoció de #2cat a #1cat. En el millor dels casos, podria haver tres descensos més dels previstos inicialment. 

 

Els 9 descensos barcelonins de Primera a Segona Catalana provocarien un terratrèmol a les categories de Segona i Tercera Catalana.

 

#2CAT2/#2CAT3/#2CAT4

 

Descensos obligatoris: els tres 18ens, els tres 17ens, els tres 16ns, els tres 15ns i els dos pitjors 14ns (14 equips)

Esportiu Joventut Can Pi, Ciudad Cooperativa, La Torreta; Carmelo, Moja, Roda de Ter; Badia del Vallès, Dinàmic Batlló, San Lorenzo; Cirera, San Mauro, Fundació Terrasa 1906; Martinenc B i CF Caldes de Montbui

 

Possibles descensos arrossegats: (millor 14è, tots els 13ens, dos pitjors 12ens)

Martorell (millor 14è); Montserrat Igualada (millor 13è), Bellavista Milan (2n millor 13è) Lloreda (pitjor 13è); Sallent (pitjor 12è), Llavaneres (2n pitjor 12è)

 

 

#3CAT4/#3CAT5/#3CAT6/#3CAT7/#3CAT8/#3CAT9/#3CAT10/#3CAT11/#3CAT12

 

Descensos obligatoris: els 9 18ens, els 9 17ns i els 8 pitjors 16ns (26 equips)

Pineda de Mar (retirat), Avinyó, Masquefa, Olvan, Papiol, FC Palau Solità, Ciutat Meridiana (retirat), Catalònia UB (retirat), Sant Cugat Sesgarrigues; Vilassar de Dalt, Viladrau, La Planada, Vilomara, Athlètic Club Esparreguera, EF Barberà Andalucia B, Vinyets-Molí Vell, Bellaterra, Hostalets de Pierola; Cabrera, At.Balenyà, Castellar B, Sant Salvador Cercs, Martorell B, Ametlla Vallès CF, Barceloneta, Guineueta B, Sant Pere Molanta

 

Possibles descensos arrossegats: (millor 16è; els 5 pitjors 15ens)

At.Balenyà (millor 16è); Vallès At (pitjor 15è), La Florida (2n pitjor 15è), Veterans Catalunya (3r pitjor 15è), Olivella (4rt pitjor 15è), Tona B (5è pitjor 15è)

 

 

Quants als ascensos de Quarta a Tercera i de Tercera a Segona Catalana, cal recordar que el Pla de Competició assegura l'ascens del millor sotscampió de cada categoria a la demarcació de Barcelona

 

 

MILLORS SOTSCAMPIONS #3CAT I #4CAT

 

A Tercera Catalana, el CD Montcada té a tocar l'ascens a Segona Catalana com a millor sotscampió després que el comitè de competició ha donat per finalitzat el duel dels montcadencs contra el Bonaire (3-0). Amb aquest triomf, els verds sumen 81 punts, cinc més que el Parc, i certificaran l'ascens amb una victòria dissabte al camp del Junior B.

 

 

Quarta Catalana, amb el CE Manresa B ascendit com a millor sotscampió, els coeficients han quedat aixÍ

#4cat1: Puigcerdà (coeficient final 2,107). 

#4cat2: Manresa B (coeficient final 2,678)

#4cat3: Fundació UE Vic (coeficient final: 2,07)

#4cat4: Seva (coeficient final: 2,30)

#4cat5: Rocafonda (coeficient final: 2,5)

#4cat6: UD Montsant Peira (coeficient final:2,20)

#4cat7: La Pobla Claramunt (coeficient final 2,43)

#4cat8: Lliçà d'Amunt (coeficient final 2,25)

#4cat9: Bigues (coeficient final 2,53)

#4cat10: Ribes (coeficient final 2,35)

#4cat11: Marina Atlético (coeficient final 2,34)

#4cat12: Incresa Atlético (coeficient final 2,17)

#4cat13: Cerdanyola Vallès B (coeficient final 2,32)

#4cat14: Chacarita (coeficient final 2,26)

#4cat15: Fundació CE Júpiter (coeficient final 2,26)

#4cat16: Vallvidrera Senglars (coeficient final 2,08)

#4cat17: Montañesa B (coeficient final 2,29)

 
DESTACAT

El Cerdanyola guanya al Prat per 1 a 0 16-01-2018 16:00 per Marc Mata PÓrraga
Jugadors de 3a Div. convocats per la selecciˇ Cat 16-01-2018 09:21 per Marc Mata PÓrraga
DAVID TORO PASSAR└ PER QUIRĎFAN 11-01-2018 16:43 per Marc Mata PÓrraga
Golejada de l'Espanyol B davant del Vilassar (4-0) 02-10-2017 11:00 per Marc Mata PÓrraga
[V═DEO] El Borges, campiˇ de Copa en l'˙ltim segon 27-08-2017 09:13 per Sergi Vargas Carrasco


GolCat © copyright 2018  
Desenvolupat per QuintaLinea