#FUTBOLCAT 24/7
24 HORES AL DIA, 7 DIES A LA SETMANA
Twitter Facebook YouTube YouTube

NOTÍCIES

�ltima oportunitat per evitar els compensats
24-05-2017 00:30 per Sergi Vargas Carrasco Etiquetes: Noticia, Primera Catalana, Segona Catalana, Tercera Catalana, Quarta Catalana, #1cat, #2cat, #3cat, #4cat

El Porqueres es juga l'ascens directe a Segona // Sergi Vargas Carrasco

 

 

 

Amb el descens del CE L'Hospitalet, afegint-se als de l'AE Prat i del RCD Espanyol B, es completa el quadre final de descensos catalans de Segona Divisió B a Tercera Catalana. A més de comportar el descens per arrossegament de tres equips de Tercera Divisió a Primera Catalana, les conseqüències sobre el futbol territorial són directes des de la Primera Catalana i, a partir d'aquí, proporcional segons la demarcació.

 

L'èxit dels equips catalans immersos en les promocions d'ascens a Segona Divisió B, Olot, Peralada, Terrassa i Vilafranca, pot reduir, compensar o, en el cas d'un màgic ple amb els quatre ascensos, deixar en l'oblit dels actuals equips perjudicats.

 

 

 

 

PRIMERA CATALANA

 

 

A Primera Catalana, ja definitivament i a falta de possibles compensacions, baixaran els 9 equips que el pla de competició estableix, és a dir, els classificats en el lloc 18è, 17è, 16è, 15è i el pitjor 14è dels dos grups, a més de tres equips afegits per culpa dels descensos de Segona Divisió B, com hem dit, a expenses de possibles compensacions per part dels clubs de Tercera Divisió immersos en la fase d'ascens.

 

Cal recordar que cal veure el coeficient de punts entre els dos grups ja que aquesta temporada el Jesús i Maria, retirat a #1cat2, ha deixat aquest grup amb 17 equips.

 

Baixarien de Primera a Segona Catalana aquests 9+3 equips (millor 14è i els dos 13ens): 

 

#1CAT1 (SITUACIÓ JORNADA 33)

 

13è: SANT CUGAT ESPORT (pitjor 13è, arrossegat) 

14è: CD MASNOU (millor 14è,  arrossegat) 

15è: UE TONA (pot ser 14è)

16è: RIPOLLET (ja és matemàtic)

17è: UE AVIÀ (ja és matemàtic)

18è: FP HERMES (ja és matemàtic)

 

 

El Tona només pot aspirar a situar-se a la 14a plaça, sempre millor que el Vilanova, però hauria d'esperar els ascensos de tres equips catalans a la 2a Divisió B. Per ser 14ens, els tonencs haurien de guanyar el seu partit, una derrota del Sant Cugat Esport i que el CD Masnou puntués per evitar el triple empat a 37 punts. La UE Tona guanya el 'gol average' amb el Sant Cugat FC (2-1 i 2-2) però seria el pitjor si Masnou, Sant Cugat i Tona queden empatats a 37 punts. 

 

Sant Cugat Esport i Masnou depenen d'els mateixos per no ser 15ens, i fins i tot poden ser 12ens en funció del resultat del Girona B (39 punts). En un triple empat a 40 punts entre Sant Cugat, Masnou i Girona B, els santcugatencs són el millor equip i quedarien fora del descens compensat com a 12ens.

 

 

#1CAT2 (SITUACIÓ JORNADA 33)

 

13è: VILASECA (millor 13è, arrossegat)

14è: VILANOVA (pitjor 14è matemàtic)

15è: SUBURENSE (ja és matemàtic)

16è: RUBÍ (ja és matemàtic)

17è: MORELL (ja és matemàtic)

18è: JESÚS I MARIA (retirat)

 

 

A hores d'ara, i ja sabent que es produiran tres descensos compensats a Primera Catalana, les demarcacions de Girona i Lleida quedarien lliures de descensos provincials a les categories inferiors, situació totalment contrària a la que es viu a Barcelona i Tarragona.

 

Barcelona manté 9 descensos de Primera a Segona Catalana, fet que només podrien quedar compensats, com a màxim, en un total de sis, amb els ascensos dels campions (3 equips: #2cat2, #2cat3 i #2cat4) i dels tres sotscampions, sempre que no s'enfrontessin entre ells segons el sorteig. Per tant, podrien quedar tres descensos sense compensar, és a dir, tres de Segona a Tercera Catalana i tres més de Tercera a Quarta Catalana. Tot això, sempre a falta dels possibles ascensos d'Olot, Peralada, Terrassa i Vilafranca.

 

 

QUADRE COMPENSACIÓ DIRECTE:

 

1 ASCENS A #2BG3= SALVA EL MILLOR 13È DE #1CAT

2 ASCENSOS A #2BG3= SE SALVEN EL MILLOR 13È I EL PITJOR 13È

3 ASCENSOS A #2BG3= SE SALVEN EL MILLOR 13È, EL PITJOR 13È I EL MILLOR 14È (NO HI HAURIA CAP DESCENS COMPENSAT DE #1CAT A #2CAT*)

 

 

 


 

Girona, amb el dubte del filial gironí

 

 

El Girona B arriba a la darrera jornada depenent d'ell mateix per evitar el descens compensat i té assegurat evitar el directe perquè el Tona (14è) mai podria igualar els punts dels gironins.

 

La salvació del Girona B, i la calma per al futbol comarcal, passa per una victòria del filial gironí al camp del CE Manresa, ja salvat. En cas de derrota o empat, el Girona FC B hauria d'estar pendents dels resultats del Sant Cugat Esport FC i del CD Masnou perquè podria acabar la lliga com a 14è.

 

#2CAT1

 

Descensos obligatoris: 18è, 17è, 16è i 15è (4 equips)

Anglès (matemàtic), Campdevànol (matemàtic), Base Roses (matemàtic) i Blanes (encara es pot salvar en detriment de Cornellà Terri)

 

#3CAT15/#3CAT16/#3CAT17

 

Descensos obligatoris: els tres 18ens, els tres 17ens i el pitjor 16è (7 equips)

Viladamat, P.B.Lloret de Mar, Les Preses; Cabanes, Breda, Les Planes; Albons

 

 

Màxima emoció a la zona baixa dels tres grups perquè encara queden moltes places de descens per decidir. Molta igualtat entre els 16ens dels tres grups, Albons, Malgrat i Santjoanenc, per no perdre la categoria. En cas que baixés el Girona B, també descenderia de forma arrossegada el 2n pitjor 16è, que es podria compensar si Bosc de Tosca o Cassà pugen a la promoció.

 

A Quarta Catalana, ja es coneixen els vuit equips que han assolit l'ascens a Tercera Catalana: UE Osor, Ripoll, La Batllòria, At. Hostalric, Pontenc, Salt Coma-cros, Garriguella i Vila-sacra. En el cas del Garriguella, el club altempordanès ja ha anticipat la seva intenció de renunciar a la categoria de Tercera Catalana. Per tant, fins i tot el 2n millor 3r dels grups de Quarta Catalana podria ser beneficiat per un ascens compensat o, com acostuma a passar durant l'estiu, per alguna renúncia, retirada o vacant a Tercera Catalana.

 

COEFICIENTS 3RS DE QUARTA CATALANA:

 

2,46 definitiu= CE Sant Esteve d'en Bas

2,09 provisional= Portbou (no ha acabat la lliga, falta una jornada). Ja s'ha assegurat ser el 2n millor tercer encara que perdi a la J34

2 definitiu= CF Sils

1,96 definitiu=FC Sarrià de Ter

 

 

 


 

 

Tarragona manté la incògnita del CF Vila-seca

 

Com passa a Girona, l'ascens de cinc equips de Tercera Catalana a Segona Catalana substitueixen les places que deixen lliures el campió, ja el CD Tortosa, i els últims quatre classificats, que baixen directament a un dels tres grups de #3cat. Només l'ascens del sotscampió, definitivament la UE Valls, compensarà un dels descensos de Primera Catalana.

 

De moment, comptem el descens del Jesús i Maria a Segona Catalana tot i que el club deltebrenc havia manifestat la seva intenció de no participar en aquesta categoria. En cas de confirmar-se aquest fet, quedaria directament salvat un dels equips implicats en els compensats de Segona a Tercera Catalana, que seria a hores d'ara el CF Batea, actual 12è classificat.

 

#2CAT6

 

Descensos obligatoris: 18è, 17è, 16è i 15è (4 equips)

Salou, La Riera, El Catllar i Segur

Possibles descensos arrossegats: 14è, 13è, 12è

At. Roda de Barà, Torredembarra i CF Batea

 

#3CAT1/#3CAT2/#3CAT3

 

Descensos obligatoris: els tres 18ens, el 17è de #3cat1 i el pitjor 17è de #3cat2 o #3cat3 (5 equips)

Jesús i Maria B, Spo Granada de Reus i Morell B (retirat); Flix; Cunit (retirat)

Possibles descensos arrossegats: millor 17è de #3cat2 o #3cat3, dos pitjors 16ens

At.Mont-Roig, Pla de Santa Maria, Constantí

 

A Tercera Catalana, ja han assolit l'ascens La Sènia (campió), CF Canonja (campió) i Torreforta i Pobla de Mafumet B, ja ascendits i encara per decidir l'equip que serà campió i sotscampió. El Falset Esportiu jugarà la promoció d'ascens a Segona Catalana contra el Jesús Catalònia o el CF Ampolla.

 

 


 

Lleida respira després del triomf alpicatí

 

 

La demarcació de Lleida s'acosta a una nova temporada sense descensos de Primera Catalana després de les darreres dues victòries consecutives de l'At. Alpicat, que l'han allunyat del descens directe i ja depèn d'ell mateix per eludir el descens compensat com a 12è classificat. Els alpicatins només necessiten un punt al camp del Rubí per assegurar-se la salvació. Si perden, hauran d'esperar que el Vilaseca no guanyi el seu partit. 

 

Quant al grup de Segona Catalana, el FC Borges Blanques ja s'ha proclamat campió i el Tàrrega haurà de jugar la promoció d'ascens per tornar a Primera Catalana. En el descens, a banda del Balàfia, caldrà decidir l'altre equip que perdrà la categoria, Agramunt o CF Palau, tots dos empatats a 31 punts i també amb igualtat en els duels directes. Per tant, en cas d'acabar empatats a 34 punts, i sempre que el Castellserà no perdi i no formi un triple empat -que perjudicaria l'Agramunt- la salvació pot acabar passant per la diferència de gols general. A hores d'ara:

 

CF PALAU: -26 gols (44GF vs 70GC)

CF AGRAMUNT: -27 gols (39GF vs 66GC)

 

Així, el CF Agramunt hauria de guanyar a la darrera jornada amb dos gols de diferència respecte el conjunt del Palau d'Anglesola i sempre que el C.At.Castellserà no perdi i conformi un triple empat a 34 punts que ordenaria els equips així:

 

15è: C.AT.CASTELLSERÀ (salvació)

16è: PALAU (salvació)

17è: AGRAMUNT (descens)

 

 

#2CAT6

 

Descensos obligatoris: 18è i 17è (2 equips)

Balàfia i CF Agramunt

 

 

#3CAT13/#3CAT14

 

Descensos obligatoris: els dos 18ens i el pitjor 17è de #3cat13 o #3cat14 (3 equips)

(18ens retirats abans de començar la temporada), Rialp (pitjor 17è).

 

 

Si l'Atlètic Alpicat manté la seva situació, no hi haurà cap descens compensat de Tercera a Quarta Catalana. En cas d'existir, el CEF Aitona seria l'equip que baixaria a Quarta Catalana ja que és el definitiu 17è de #3cat13 (ja ha jugat el duel de la jornada 34).

 

Per a l'ascens, amb Magraners i Tremps ja com a campions, falta decidir l'equip que s'enfrontarà al CF Vallfogona en l'eliminatòria per pujar a Segona Catalana. Hi opten AE Térmens (61) i Ath. Almacelles (59). Els almacellencs no depenen d'ells mateixos i necessiten guanyar el seu duel i que el Térmens perdi. En cas d'empat del Térmens i triomf d'Almacelles (empat a 62 punts), la diferència de gols decidiria el sotscampió:

 

AE Térmens: +42 (GF: 69 vs GC: 27)

A. Almacelles: +27 (GF: 65 vs GC: 38)

 

Quant als ascensos per compensació, si es produeix l'ascens del sotscampió de #2cat5 i no baixa l'Atlètic Alpicat, es produirà: 

 

-l'ascens del perdedor de la promoció de #3cat a #2cat (Térmens-Vallfogona, actualment)

-l'ascens del millor 3r de #4cat21 i #4cat22: CF Barbens

 


 

Barcelona, jornada decisiva per decidir el futur de molts equips

 

La situació actual a Primera Catalana manté els 9 descensos barcelonins a la Segona Catalana, amb la qual cosa s'haurien de compensar les places de descens amb els possibles ascensos dels tres sotscampions de #2cat. És a dir, com a màxim, es podrien compensar sis descensos sempre que els sotscampions no acabin aparellats en alguna promoció de #2cat a #1cat. En el millor dels casos, podria haver tres descensos més dels previstos inicialment. 

 

Els 9 descensos barcelonins de Primera a Segona Catalana provocarien un terratrèmol a les categories de Segona i Tercera Catalana. La situació només podria millorar lleugerament si el Girona B acaba implicat en el descens al grup 1 de Primera Catalana i es reduirien a vuit, un menys, els descensos de Primera a Segona Catalana de Barcelona.

 

 

#2CAT2/#2CAT3/#2CAT4

 

Descensos obligatoris: els tres 18ens, els tres 17ens, els tres 16ns, els tres 15ns i els dos pitjors 14ns (14 equips)

Esportiu Joventut Can Pi (matemàtic), Ciudad Cooperativa (matemàtic), La Torreta (matemàtic); Carmelo (matemàtic), Moja (matemàtic), Roda de Ter matemàtic); Badia del Vallès (matemàtic), Dinàmic Batlló (matemàtic), San Lorenzo (matemàtic); Cirera (matemàtic), San Mauro (matemàtic), Fundació Terrasa 1906 (matemàtic); Martinenc B* (podria ser millor 14è) i CF Caldes de Montbui (matemàtic)

 

 

Possibles descensos arrossegats: (millor 14è, tots els 13ens, dos pitjors 12ens)

Martorell (millor 14è); Montserrat Igualada (millor 13è), Bellavista Milan (2n millor 13è) Lloreda (pitjor 13è); Llavaneres (pitjor 12è), Sallent (2n pitjor 12è)

 

Si finalment són 8 descensos de Barcelona, automàticament el CE Sallent quedaria salvat del descens compensat. El CE Llavaneres quedaria com el primer equip a ser compensat pels sotscampions de Barcelona de Segona Catalana o pels catalans de Tercera Divisió B sempre que els seus ascensos salvessin els equips barcelonins de Primera Catalana.

 

 

 

#3CAT4/#3CAT5/#3CAT6/#3CAT7/#3CAT8/#3CAT9/#3CAT10/#3CAT11/#3CAT12

 

Descensos obligatoris: els 9 18ens, els 9 17ns i els 8 pitjors 16ns (26 equips)

 

18ns: Pineda de Mar (retirat), Avinyó, Masquefa, Olvan, Papiol, FC Palau Solità, Ciutat Meridiana (retirat), Catalònia UB (retirat), Sant Cugat Sesgarrigues (tots són matemàtics)

 

17ens: Vilassar de Dalt (matemàtic), Viladrau (matemàtic), La Planada( matemàtic), Vilomara (matemàtic), Athlètic Club Esparreguera (matemàtic), EF Barberà Andalucia B (matemàtic), Vinyets-Molí Vell , Bellaterra (matemàtic), Hostalets de Pierola (matemàtic)

 

16ens: Cabrera, Castellar B  (matemàtic), Sant Salvador Cercs, Martorell B (matemàtic), Ametlla Vallès CF (matemàtic), Barceloneta, Veterans Catalunya, Sant Pere Molanta

 

Possibles descensos arrossegats: (millor 16è; els 5 pitjors 15ens)

Tona B (millor 16è per diferència de gols respecte UE Cabrera); La Florida (pitjor 15è), At.Vallès (2n pitjor 15è), Guineueta B (3r pitjor 15è), Olivella (4rt pitjor 15è), At.Balenyà (5è pitjor 15è)

 

En aquesta situació, si només baixen 8 equips de Barcelona de Primera a Segona Catalana, l'At.Balenyà quedaria salvat directament en cas de ser el 5è pitjor 15è. 

 

 

Quants als ascensos de Quarta a Tercera i de Tercera a Segona Catalana, cal recordar que el Pla de Competició assegura l'ascens del millor sotscampió de cada categoria a la demarcació de Barcelona

 

 

MILLORS SOTSCAMPIONS #3CAT I #4CAT

 
 
A Tercera Catalana, el CD Montcada ja s'ha pujat a Segona Catalana com a millor 2n classificat dels 9 grups de Barcelona.

Quarta Catalana, amb el CE Manresa B ascendit com a millor sotscampió, els coeficients han quedat així:

#4cat1: Puigcerdà (coeficient final 2,107). 

#4cat2: Manresa B (coeficient final 2,678)

#4cat3: Fundació UE Vic (coeficient final: 2,07)

#4cat4: Seva (coeficient final: 2,30)

#4cat5: Rocafonda (coeficient final: 2,5)

#4cat6: UD Montsant Peira (coeficient final:2,20)

#4cat7: La Pobla Claramunt (coeficient final 2,43)

#4cat8: Lliçà d'Amunt (coeficient final 2,25)

#4cat9: Bigues (coeficient final 2,53)

#4cat10: Ribes (coeficient final 2,35)

#4cat11: Marina Atlético (coeficient final 2,34)

#4cat12: Incresa Atlético (coeficient final 2,17)

#4cat13: Cerdanyola Vallès B (coeficient final 2,32)

#4cat14: Chacarita (coeficient final 2,26)

#4cat15: Fundació CE Júpiter (coeficient final 2,26)

#4cat16: Vallvidrera Senglars (coeficient final 2,08)

#4cat17: Montañesa B (coeficient final 2,29)




DESTACAT

Calendari 2017-2018 27-07-2017 11:00 per Sandra Dih�r
UD Unificaci�n Bellvitge aconsegueix l'ascens 30-06-2017 15:13 per Svetlana
La UE Sants es classifica per al play off 08-06-2017 21:51 per Svetlana
CDC Torreforta es proclama campi� 04-06-2017 21:13 per Svetlana






GolCat © copyright 2017  
Desenvolupat per QuintaLinea